Дизайнерська скринька зі звичайного джуту: приголомшливий результат при незначних витратах. Майстер-клас

Шикарну дизайнерську скриньку в стилі рустік можна зробити власними руками. Настільки самобутня штучка відмінно вписується в інтер’єр. Майстерна робота і бездоганний зовнішній вигляд виробу дозволяють використовувати скриньку в якості самодостатнього подарунка ручної роботи.

Для реалізації ідеї знадобляться:

  • джутовий шнур;
  • пакувальний картон;
  • трохи флористичної глини;
  • акрилова фарба помаранчевого і чорного кольорів;
  • зелені нитки для листя;
  • ножиці;
  • клейовий пістолет;
  • шпатель;
  • двосторонній скотч;
  • прищіпки та канцелярські затискачі;
  • гачок для в’язання.

Для початку відрізаємо необхідну кількість картону для основи. Робимо круглі заготовки під денце і кришку. І вирізаємо смугу довжина якої відповідає довжині кола шаблонів, а висота дорівнює висоті скриньки. За допомогою качалки розм’якшуємо картонну смугу, щоб легше було надати основі форму коробки для капелюшка, а потім склеюємо її. Нарізаємо джгут. Довжина мотузочок повинна не менше ніж на третину перевищувати висоту коробки.

Перевернувши основу догори дном, приклеюємо по колу джутову мотузку. А потім ділимо весь наклеєний джут на пучки, що складаються з 5 ниток.

Перевернувши коробку вниз дном починаємо плетіння. По черзі піднімаємо вгору пучки ниток, попутно розрівнюючи їх. Прокладаємо поперек робочу нитку з бабіни таким чином, щоб утворилася “шахматка”. Набравши висоту в 5 рядів, повертаємо робочу нитку і продовжуємо плетіння в зворотному напрямку.

Для зручності закріплюємо пучки канцелярськими затискачами або прищіпками. Дійшовши до верху загинаємо нитки з пучків всередину, обрізаємо зайве і приклеюємо.

Беремо смугу тонкого картону, що відповідає довжині кола, що є основою для кришки. Проклеюємо її двостороннім скотчем, а потім накладаємо зверху джутову нитку. Отримуємо вузький обідок для кришки. Переходимо до формування кришки. Кріплення ниток робиться тут за тим же принципом, але обмежується проклеюванням 1/5 частини кола. Саме з цього місця вводяться поперечні пучки з 5 ниток і переплітаються з поздовжніми за принципом “шахматки”. Коли кришка обплетена повністю, зайві кінці обрізаються. По колу приклеюється ободок.

Робота з денцем складається з 2 частин: в’язання гачком звичайної ланцюжка і приклеювання її знизу скриньки. Ланцюжок на відміну від простої нитки набагато об’ємніший. Це дозволить згладити нерівності.

Доповнюємо скриньку підкладкою і переходимо до формування декору.

Для виготовлення горобини беремо трохи флористичної глини змішуємо з помаранчевої акриловою фарбою. Формуємо ягоди і насаджує їх на шматочки дроту. Надавши дроту форму листочка приклеюємо на нього шматочок двостороннього скотчу, а потім виконуємо обмотку зеленими нитками. Зібравши китицю горобини кріпимо її до верху скриньки.

Ефектна, більше підходить на музейний експонат скринька готова. Залишилося лише знайти для неї гідне наповнення.

Більше деталей, що стосуються виготовлення дизайнерської скриньки, в відео нижче:

Джерело: cpykami.ru

Зберегти в Pinterest