Пряники "Миколайчики" в домашніх умовах. Простий рецепт приготування

Всі чекають приходу святого Миколая та новорічних свят. Піднесений настрій і неймовірна атмосфера створюється за допомогою приємних дрібниць. Випікання пряників, що в народі звуться “миколайчиками”, підніме настрій всій родині і подарує багато позитивних емоцій.

Інгредієнти

  • борошно – 600 г;
  • масло – 150 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • яєчні жовтки – 2 шт.;
  • цукор – 200 г;
  • мед – 150 г;
  • кориця – 0,5 ч. л.;
  • перетерта гвоздика – 0,5 ч. л.;
  • сода – 1 ч. л.;
  • сметана – 2 ст. л.;

Інгредієнти для глазурі

  • цукрова пудра – 1 стакан;
  • білок;
  • лимонний сік – кілька крапель;
  • барвники.

Приготування

Підготувати картонні формочки для вирізання пряників.

Борошно перетерти з маслом.

Сюди ввести яйця, жовтки, спеції, мед, сметану, цукор, перемішати, замісити тісто.

Помістити в холодильник і залишити на ніч.

Тісто розкачати товщиною приблизно 0,5 см, вирізати пряники.

Деко для випікання змастити маслом, посипати борошном, викласти на нього печиво.

Випікати при температурі 180 градусів до золотистості.

Готуємо глазур: добре збити білок, ввести пудру та лимонний сік, масу розділити на кілька частин, додаючи у кожну інший харчовий барвник, помістити на кілька годин у холодильник.

Розмальовувати за допомогою кондитерського мішка.

Порада: якщо хочете, щоб пряники ще й стали оригінальною прикрасою на новорічній ялинці, просто перед випіканням зробіть маленький отвір для ниточки.

Веселих свят!

 

Рецепт із сайту ulyublena.com

Зберегти в Pinterest