Новорічна ялинка з сизалю. Майстер-клас + ідеї для реалізації самотужки

Свято все ближче. Ми знаємо, як зробити його очікування ще веселіше. Ялинка з сизалю, зроблена своїми руками, – саме те, що потрібно, щоб провести вечір і отримати ніжний подарунок для близької людини. Це проста і весела робота. Обіцяємо, що  чарівна ялинка з сизалю вийде у всіх!

Майстер-клас виготовлення ялинки із сизалю

Щоб зробити новорічну ялинку з сизалю, знадобиться:

  • сизаль м’ятного кольору;
  • троянди ніжно-рожевого кольору, 9штук;
  • атласна стрічка білого кольору шириною 0,6 мм;
  • стрічка з органзи ніжно-рожевого кольору шириною 0,6 мм;
  • намистини білого кольору;
  • намистини м’ятного кольору;
  • намистини ніжно-рожевого кольору;
  • ягоди «в цукрі» білого кольору;
  • ягоди «в цукрі» ніжно-рожевого кольору;
  • їдальня серветка білого кольору 2-х- або 3-х-шарова;
  • картон формат А4;
  • ножиці;
  • клей універсальний;
  • одноразовий стакан (замість склянки можна використовувати керамічний горщик);
  • будівельний гіпс;
  • зірка декоративна білого кольору.

Будівельний гіпс розводимо в ємності приблизно 1: 1 з водою. Ретельно перемішуємо, при необхідності додаємо води, до консистенції густої сметани.

Відразу переливаємо масу в склянку. Будівельний гіпс сохне моментально, так що важливо не упустити момент, а то маса так і залишиться в ємності.

Ставимо стакан з гіпсом на батарею для повного випаровування вологи. Тим часом займемося підготовкою сизалевих кульок. Відриваємо невеликий шматок сизалю, щоб помістився на долоні.

Крутимо його між долонями, формуючи з сизалю кульку. Чим довше ви будете крутити сизалеві волокно, тим щільніше вийде готовий кулька, з якого ми будемо формувати ялинку з сизалю.

Ви швидко приловчитеся: руки самі «зрозуміють», який щільності і якого розміру зручно формувати кульки з сизалевого волокна. Для ялинки висотою 30-32 см знадобиться приблизно 50 кульок діаметром близько 2,5 см.

З стрічок зав’язуємо бантики (зручно зав’язувати маленькі, подивіться по посиланню, як це робити).

Серветку розгортаємо, по центру ставимо склянку. Замість серветки можна використовувати гофрований папір, жорсткий фатин, тканину і т. д. – все, що підкаже ваша фантазія.

Приклеюємо серветку до склянки (акуратність тут не потрібна: чим більше вийти складок, тим ефектніше буде виглядати горщик для ялинки з сизалю). Якщо вирішили замість склянки використовувати керамічний горщик, маскувати його не знадобиться.

З листа картону скручуємо конус. Діаметр нижньої частини конуса повинен бути трохи більше, ніж діаметр верхньої частини горщика.

Конус щільно набиваємо серветками або зім’ятою газетою. На цій же стадії з картону вирізаємо кружок з пелюстками для приклеювання, рівний основи конуса, і заклеїти їм дно конуса. Це додасть конструкції більшу міцність.

Приклеюємо наповнений конус до горщика.

Поверх серветки на горщику, трохи вище середини,приклеюємо стрічку навколо горщика і тим самим позначаємо лицьову сторону ялинки з сизалю бантиком. Зручно приклеїти саму стрічку, а місце стику зрізів замаскувати готовим бантиком, який ми зробили в одному з попередніх кроків.

Приступаємо до формування крони ялинки. Приклеюємо сизалеві кульки по колу, починаючи з підстави конуса.

Переходимо до другого ряду: тут вже можна додавати квіти між сизалевими кульками; а самі елементи приклеюємо в шаховому порядку, не допускаючи просвітів між кульками.

Продовжуємо приклеювати кульки з сизалю, чергуючи їх з трояндами. Трояндочки можна використовувати як поодинці, так і групами.

Приклеюємо квіти і кульки до самого верху конуса – основи топіарію.

Верхівку ялинки з сизалю прикрашаємо зіркою або будь-яким іншим прикрасою, яке, як вам здається, підходить по стилю. На ялинку в довільному порядку приклеюємо бантики.  Між бантами – декоративні ягоди. Залишилося доповнити композицію намистинами, і ялинка буде повністю одягнута.

Ялинка з сизалю, зроблена самотужки, абсолютно готова. Дуже ніжна, чи не так?

 

Ідеї новорічних ялинок із сизалю

Ось кілька ідей, які можна реалізувати скориставшись попереднім майстер-класом.

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

Майстер-клас із сайту handmadebase.com

Ідеї idei-dekoru.com

Зберегти в Pinterest