Як організувати робоче місце швачки

Шиття, як і інші види рукоділля, — це не тільки потік натхнення і прекрасні речі в результаті, але і сотні коробочок, ниточок, матеріалів, викрійок. Звичайно, якщо шиття — це постійна робота, то можна виділити цілу кімнату. А ось якщо це твоє хобі, то слід організувати свій мобільний куточок творчості , в якому буде приємно і комфортно творити, але при цьому він не буде заважати іншим членам родини.

Тому не лишай себе можливості створити свою маленьку творчу студію навіть, якщо вона обмежиться простором одного столу і пари поличок. Найголовніше для робочого куточка — не квадратні метри, а креативний підхід до його оформлення.

Організація зберігання матеріалів для творчості — не просте, але захоплююче заняття. Саморобні скатертини під машинку з кишенями для аксесуарів — зручне і дешеве рішення. Із залишків тканини можна створити справжній шедевр.

Також можна пошити не тільки скатертини, але і чохли для машинок, щоб вони не припадали пилом і гарно доповнювали інтер’єр. Виглядає дуже затишно, по-домашньому!

Яєчний лоток можна пофарбувати і використовувати для зберігання дрібних деталей. Знову-таки — жодних витрат.

Стрічки можна зберігати на вішалках для одягу — дуже зручно переносити з собою і ховати, коли не потрібно. А для ґудзиків, бісеру, намистин та інших дрібних деталей зійдуть маленькі симпатичні скляні банки.

Також можна пошити чохли для машинки на зав’язках з кишенями для інструментів, які легко помістити, де потрібно.

Якщо різні вироби з тканини не вражають тебе в інтер’єрі, то використовуй столи-трансформери. Наявність безлічі тумбочок і «секретів» допоможе розкласти і заховати від очей оточуючих всі необхідні матеріали та інструменти.

3 в 1: розкроїла, пошила, погладила. Подібне робоче місце можна зробити зі старого радянського серванту, наприклад. Або ж сконструювати з фанери. Головне — щоб чоловік погодився зробити.

Багато творчих людей — візуали, тому вони люблять оточувати себе красивими речами і дрібничками. Це можуть бути твої ж роботи або те, що знайшла на блошиному ринку. Головне, щоб річ дарувала натхнення і піднімала настрій. Універсальне рішення — вибір світлих відтінків, які візуально збільшують простір і дозволяють очам відпочивати. Якщо хочеться кольору — оживи майстерню аксесуарами яскравих відтінків або з цікавими малюнками.

Джерело tak-prosto.info

Зберегти в Pinterest