Томатно-сливовий соус на зиму (рецепт із фото)

Томатно-сливовий соус – це просто знахідка для тих, хто любить кетчуп. Соус набагато корисніший. Його навіть можна давати дітям, так як він готується з натуральних продуктів і не містить консервантів та інших шкідливих речовин. Соус з помідорів і слив буде незамінний, якщо ви зібралися зробити шашлик. Приготувати таке смачне доповнення до основних страв легко зможете за 30 хвилин.

Інгредієнти:

  • помідори (стиглі) – 0,5 кг,
  • сливи (стиглі) – 0,2 кг,
  • сіль – 1 ч. ложка,
  • цукор – 3-4 ст. ложки,
  • вода – 0,5 склянки,
  • петрушка, кріп – 1 пучок.

РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ ТОМАТНО-СЛИВОВОГО СОУСУ:

Для приготування смачного соусу вам будуть потрібні помідори.

Їх потрібно вибирати дуже ретельно.

Важливо, щоб вони були стиглими і солодкими.

Якщо помідори будуть “зеленими”, то і соус вийде з гірчинкою.
Якщо хочете, щоб соус вийде кисло-солодким, то вибирайте томати з кислинкою.

Але солодкі плоди – це безпрограшний варіант.

Помийте їх, очистіть від хвостиків і наріжте, як вам подобається.

Або навпіл, або часточками в залежності від розміру.

Сливи помийте і почистіть від кісточок.
Викладіть їх в миску з помідорами.

Засипте цукор і сіль. Можна додати і інші спеції, які будуть доречні в соусі.

Наприклад, солодка паприка додасть особливий смак, але сильно не вплине на нього.

Можна її сміливо додавати, але трохи, не більше 1 ч. ложки.

Зелень підійде будь-яка. Наприклад, петрушка і кріп – це стандарт, але можна легко додати і фіолетовий базилік. Нарізану зелень засипте в миску з іншими інгредієнтами і перемішайте.

Пересипте все в чашу мультиварки.

Залийте півсклянки теплої води.

Закрийте кришку мультиварки, включіть програму "тушкування" на 30 хвилин і займіться чимось приємним.

Соус буде готуватися сам, помішувати не потрібно.

Коли потрібний час пройде, просто вимкніть девайс, відрийте кришку і дістаньте чашу. Остудіть її трохи.

Пересипте вміст чаші в зручну ємність, в якій подрібніть все блендером.

Працюйте, поки маса не стане однорідною і ніжною.

Після цього готовий томатно-сливовий соус можна перелити в банки і прибрати в холодильник. Або закатати соус на зиму.

Рецепт із nyam-nyam-5.com

Зберегти в Pinterest