Томатно-сливовий соус – це просто знахідка для тих, хто любить кетчуп. Соус набагато корисніший. Його навіть можна давати дітям, так як він готується з натуральних продуктів і не містить консервантів та інших шкідливих речовин. Соус з помідорів і слив буде незамінний, якщо ви зібралися зробити шашлик. Приготувати таке смачне доповнення до основних страв легко зможете за 30 хвилин.
Інгредієнти:
- помідори (стиглі) – 0,5 кг,
- сливи (стиглі) – 0,2 кг,
- сіль – 1 ч. ложка,
- цукор – 3-4 ст. ложки,
- вода – 0,5 склянки,
- петрушка, кріп – 1 пучок.
РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ ТОМАТНО-СЛИВОВОГО СОУСУ:
Для приготування смачного соусу вам будуть потрібні помідори.
Їх потрібно вибирати дуже ретельно.
Важливо, щоб вони були стиглими і солодкими.
Якщо помідори будуть “зеленими”, то і соус вийде з гірчинкою.
Якщо хочете, щоб соус вийде кисло-солодким, то вибирайте томати з кислинкою.
Але солодкі плоди – це безпрограшний варіант.
Помийте їх, очистіть від хвостиків і наріжте, як вам подобається.
Або навпіл, або часточками в залежності від розміру.
Сливи помийте і почистіть від кісточок.
Викладіть їх в миску з помідорами.
Засипте цукор і сіль. Можна додати і інші спеції, які будуть доречні в соусі.
Наприклад, солодка паприка додасть особливий смак, але сильно не вплине на нього.
Можна її сміливо додавати, але трохи, не більше 1 ч. ложки.
Зелень підійде будь-яка. Наприклад, петрушка і кріп – це стандарт, але можна легко додати і фіолетовий базилік. Нарізану зелень засипте в миску з іншими інгредієнтами і перемішайте.
Пересипте все в чашу мультиварки.
Залийте півсклянки теплої води.
Закрийте кришку мультиварки, включіть програму "тушкування" на 30 хвилин і займіться чимось приємним.
Соус буде готуватися сам, помішувати не потрібно.
Коли потрібний час пройде, просто вимкніть девайс, відрийте кришку і дістаньте чашу. Остудіть її трохи.
Пересипте вміст чаші в зручну ємність, в якій подрібніть все блендером.
Працюйте, поки маса не стане однорідною і ніжною.
Після цього готовий томатно-сливовий соус можна перелити в банки і прибрати в холодильник. Або закатати соус на зиму.
Рецепт із nyam-nyam-5.com