На вечір до молока: Простий рецепт смачного вівсяного печива

Не знаєте, чим потішити себе та рідних на вихідних? Приготуйте ось таке чудове вівсяне печиво, яке смакуватиме і з молоком, і до чаю.

Для зручності покроковий фоторецепт.

Інгредієнти:

  • Пшенична цільнозернова мука – 100 г
  • Вівсяні пластівці – 300 г
  • Яйця 2 шт
  • Вершкове масло 250 г
  • Соняшникове насіння 20 г
  • Цукор 300 г
  • Розпушувач 2 ч л
  • Ванільний цукор 30 г
  • Родзинки 100 г

Приготування:

1. Насіння і вівсяні пластівці окремо підсушуємо на сухій гарячій пательні до золотистого кольору, а потім подрібнюємо. Частину пластівців (1 ст. л.) залишаємо цілою.

2. Родзинки заливаємо окропом і залишаємо на 10 хвилин.

3. Змішуємо подрібнені й цілі вівсяні пластівці.

4. Цукор збиваємо з маслом.

5. Додаємо яйце, перемішуємо і всипаємо борошно з розпушувачем.

6. Додаємо насіння і пластівці.

7. У кінці додаємо родзинки (воду попередньо зливаємо). Замішуємо м’яке липке тісто.

8. Деко вистилаємо пергаментом і змащуємо його вершковим маслом. Мокрими руками формуємо з тіста кульки, викладаємо їх на деко і притискаємо, надаючи кулькам приплющену форму.

Випікаємо печиво в розігрітій до 180 ° С духовці 15-20 хвилин.

Вівсяне печиво готове!

Джерело: smachno.ua

Зберегти в Pinterest