5 смачних страв з кабачків, які ви ще точно не готували!

5 cмачних і бюджетних страв з кабачків, які ви ще точно не готували!

Швидкі мариновані кабачки

Легка гостро-солодка закуска. Довго зберігається в холодильнику і відмінно йде на пікніках.

Інгредієнти:

  • 2 середніх кабачка;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 пучок кропу;
  • ½ Чайної ложки чорного меленого перцю;
  • ½ Чайної ложки червоного перцю пластівцями;
  • 2 столові ложки 9-процентного оцту;
  • 6 столових ложок оливкової олії;
  • 2 столові ложки меду.

Приготування

Молоді кабачки промийте і наріжте тонкими скибочками. Зручно це робити овочечисткою. Засипте овочі сіллю і залиште на 20-30 хвилин.

Приготуйте маринад: змішайте подрібнений часник, кріп, перці, столовий оцет, оливкову олію і мед. Якщо останній кристалізувався, розтопіть його на водяній бані або в мікрохвильовці.

Злийте з кабачків сік, помістіть в маринад і приберіть в холодильник на 2-3 години, а краще на ніч.

Хрусткі кабачкові палички

Однаково добре йдуть з м’яким сиром і пивом. Смакові відтінки можна варіювати, додаючи або прибираючи спеції.

Інгредієнти:

  • 1 кабачок;
  • 3 столові ложки оливкової олії;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1 чайна ложка часникового порошку;
  • ½ Чайної ложки паприки;
  • 3 столові ложки панірувальних сухарів.

Приготування

Очистіть кабачок від шкірки і наріжте брусками товщиною близько сантиметра.

Оливкову олію змішайте з сіллю і спеціями і помаринуйте в ній кабачки хвилин 20-30.

Обваляйте кабачки в панірувальних сухарях і викладіть на деко, застелене пергаментом. Відправте деко в розігріту до 200 °С духовку на 15-20 хвилин, поки на кабачках не утворюється золотава скоринка.

Кабачковий торт з йогуртом

Оригінальна закуска, яка прикрасить святковий стіл. Але інгредієнти настільки доступні, а рецептура проста, що можна готувати хоч кожен день.

Інгредієнти

  • 1 великий кабачок;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 3 столові ложки борошна;
  • 3 столові ложки манки;
  • 2 яйця;
  • соняшникова олія для смаження;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 пучок зелені;
  • 200 г натурального йогурту.

Приготування

Кабачок помийте, очистіть від шкірки і насіння, натріть на крупній тертці. Посоліть і дайте постояти 10-15 хвилин. Злийте рідину, додайте борошно, манну крупу і яйця. З отриманого тіста посмажте млинці: повинно вийти 5-6 штук. Сковороду перед смаженням змастіть соняшниковою олією.

Почистіть і дрібно наріжте цибулю і моркву. Їх також обсмажте в невеликій кількості олії. В кінці додайте пропущений через прес часник і подрібнену зелень.

Зберіть торт, просочуючи кожен кабачковий млинець йогуртом і викладаючи морквяно-цибульний шар.

Кабачковий крем суп

Дієтичний і дуже ніжний суп, який до того ж легко готувати.

Інгредієнти:

  • 2 середніх кабачка;
  • 1 чайна ложка солі;
  • ½ чайної ложки каррі;
  • 2 пучка кропу;
  • 200 мл вершків;
  • 1 пачка сухариків.

Приготування:

Молоді кабачки помийте, зріжте плодоніжки і натріть на дрібній тертці. Помістіть м’якоть в сотейник і залийте водою так, щоб вона трохи не покривала кабачки. Варіть на середньому вогні до кашоподібного стану.

Приберіть кабачки з вогню, посоліть і збийте блендером. Додайте каррі і рубаний кріп, злегка підігріті вершки. Перемішайте.

Подавайте з сухариками.

Кабачки, смажені в соєвому соусі

Страва в азіатському стилі з пікантним, гострим смаком. Відмінно поєднується з рисом.

Інгредієнти:

  • 1 столова ложка крохмалю;
  • 4 столові ложки соєвого соусу;
  • 1 цибулина;
  • ½ Чайної ложки солі;
  • ½ Чайної ложки меленого імбиру;
  • 2 середніх кабачка;
  • 2 столові ложки соняшникової олії;
  • 5 зубчиків часнику.

Приготування

У невеликій кількості води розведіть крохмаль, додайте в нього соєвий соус, дрібно рубану цибулю, сіль і імбир.

Кабачки помийте, наріжте кубиками товщиною не більше 1 см. обсмажте на добре розігрітій сковороді, змащеній олією. При бажанні можна додати моркву і болгарський перець.

У наполовину готові кабачки влийте соєву заливку. Тушкуйте під кришкою 5-7 хвилин. Потім додайте подрібнений часник, перемішайте, зніміть з вогню і дайте трохи постояти.

Смачного!

Джерело: idei-dekoru.com

Зберегти в Pinterest